Μια νέα ρύθμιση που θα επιτρέπει στο Voice Match να επιβεβαιώνει αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Βοηθού Google (Google Assistant) εντοπίστηκε στις ρυθμίσεις του menu Πληρωμές και Ασφάλεια του Βοηθού (Assistant’s Payments and Security). Επιβεβαιώθηκε από την Google, ότι η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος ενός πρώιμου αλλά περιορισμένου πιλότου που θα επιτρέπει να εξουσιοδοτείτε αγορές σε λίγες κατηγορίες με μόνο τη φωνή σας μέσω του Βοηθού. Πρόσφατα, ενημερώθηκαν τα δεκάδες υποστηρικτικά έγγραφα – πρωτόκολλα της συγκεκριμένης εφαρμογής, στα πλαίσια αναβάθμισης της.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να μεταβείτε στο menu ρυθμίσεων Πληρωμές και Ασφάλεια του Βοηθού, όπου βρίσκεται η νέα αυτή επιλογή, αλλά ο ευκολότερος τρόπος, είναι μέσω της εφαρμογής Google -> Περισσότερα -> Ρυθμίσεις -> Βοηθός Google -> Εσείς -> Πληρωμές. Εκεί, μπορεί να δείτε τη νέα δυνατότητα “Επιβεβαίωση με Voice Match”, η οποία είναι πιθανώς απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Η ενεργοποίησή σας σάς φέρνει σε μια οθόνη ρύθμισης και πρόσθετη επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης λογαριασμού Google, αλλά αυτή η διαδικασία δεν λειτουργεί για όλους, με ορισμένους από τους αναλυτές μας να αναφέρουν ότι απλώς είναι θέμα αναβάθμισης, η απλοποίηση των βημάτων. Να σημειωθεί επίσης, ότι βάσει δοκιμών το βάθος των συμβατών εκδόσεων με τη λειτουργία αυτή φθάνει την v11.8.7.21.

Αφού ενεργοποιηθεί τη ρύθμιση, πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε ότι έχει αλλάξει τίποτα, ακόμα κι αν προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε μια αγορά μέσω του Βοηθού. Η Google υποστηρίζει, ότι αυτός ο πρώτος πιλότος περιορίζεται σε ψηφιακές αγορές εντός εφαρμογής μέσω του Google Play και παραγγελίες εστιατορίων προς το παρόν. Δεν φαίνεται να λειτουργεί στις δικές μας δοκιμές για πράγματα όπως οι Αγορές Google (π.χ. Google Express).

Η Google δημοσίευσε επίσης αυτό που είμαστε σίγουροι ότι είναι ένα νέο έγγραφο υποστήριξης που περιγράφει τον τρόπο ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης της λειτουργίας. Το μόνο παράδειγμα που παραθέτει για φωνητικές πληρωμές είναι αναβαθμίσεις σε δράση μέσω ψηφιακών αγαθών του Google Play (in-action upgrades through Google Play digital goods). Αυτός πιθανώς δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να ονομάσουμε τις “αγορές εντός εφαρμογής“, ωστόσο ναι – αυτό εννοεί η Google. Ένα προηγούμενο έγγραφο υποστήριξης που δεν ανέφερε τη λειτουργία τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει επίσης ενημερωθεί για να συμπεριλάβει το Voice Match ως επιβεβαίωση για αγορές, όπως και η σελίδα σχετικά με το Voice Match.

Παρόλο που αρχικά δεν ήμασταν σίγουροι πόσο καινοτόμο ήταν το νέο εργαλείο, εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε ότι είναι κάτι καινούργιο και αποτελεί μέρος ενός πρώιμου πιλοτικού προγράμματος για ηχεία και έξυπνες οθόνες με δυνατότητα βοηθού. Οι αγορές που πραγματοποιούνται με αυτόν τον τρόπο υπόκεινται επίσης σε περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου (αλλά απροσδιόριστου και πιθανώς βάσει τιμής) ανά συναλλαγή, και ενός (παρόμοια νεφελώδους) αριθμού συναλλαγών ανά ημέρα.

Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία από την Google, δεδομένης της περίστασης, είναι πιθανώς κάτι που η εταιρεία ήλπιζε να αποκαλύψει. Ελπίζουμε σύντομα σε (πολλά) νεώτερα επί του θέματος.

Πηγή : .androidpolice.com – Ημερομηνία δημοσίευσης : 25 Μαΐου 2020

Share This Story, Choose Your Platform!