Twilio-logo-red.svg

“Τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι εταιρείες σταδιακά ακολούθησαν το δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού, προσαρμοζόμενες στη νέα πραγματικότητα που επέβαλλε η χρήση του διαδικτύου και των smart συσκευών . Θα ακούτε συχνά, brands να ανακοινώνουν σχετικές πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού τους. Σχετικοί οδικοί χάρτες εκπονήθηκαν με ορίζοντα από ένα έως δέκα χρόνια. Εκείνη τη στιγμή, ο Covid-19, ξέσπασε.”

(από το προοίμιο της μελέτης COVID-19 Digital Engagement Report που εξέδωσε η εταιρία Twilio, η οποία δραστηριοποιείται ως Platform-as-a-Service (PaaS) στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε το 2008, απασχολεί άνω των 3.000 υπαλλήλων και ο τελευταίος της κύκλος εργασιών ανήλθε σε $ 1,13 δις.)


Τόσο η παγκόσμια οικονομία, όσο και οι επιχειρήσεις, συνεχίζουν να μετρούν, αυτήν την περίοδο, τις απώλειες από την πανδημία του COVID-19. Μπορεί η παγκόσμια υγειονομική κρίση να προκάλεσε τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο, ωστόσο, είχε μια πολύ σημαντική παράπλευρη …ωφέλεια. Λειτούργησε ως ψηφιακός “επιταχυντής” για την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.

Η εταιρεία Twilio προχώρησε σε μία διεθνή και εξειδικευμένη έρευνα, από την 6η έως την 24η Ιουνίου του 2020, με δείγμα 2.569 στελέχη επιχειρήσεων, ισομερώς κατανεμημένα ως γεωγραφική προέλευση, από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α., τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη. Οι εταιρείες προέλευσης των στελεχών αυτών, απασχολούν άνω των 500 υπαλλήλων.

Τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Οι οκτώ στις δέκα εταιρείες αύξησαν τον προϋπολογισμό τους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, προκειμένου να απαντήσουν στις προκλήσεις, που δημιούργησε η πανδημία, με συνέπεια να συμπιεστεί ο ρυθμός κατά έξι χρόνια.

Η έρευνα της εταιρείας, που αποτελεί μια κορυφαία πλατφόρμα cloud, διερεύνησε τον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19 στην ψηφιακή στρατηγική και στην ψηφιακή δέσμευση των επιχειρήσεων, ανά τον κόσμο. Σχεδόν το σύνολο του δείγματος (97%), εκτιμά ότι η πανδημία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας τους. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τη μελέτη COVID-19 Digital Engagement Report, οι επιχειρήσεις ενεργοποίησαν τα ψηφιακά αντανακλαστικά τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς προκλήσεις, που δημιούργησε η κρίση. “Τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει τους χάρτες πορείας των επιχειρήσεων προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό να αλλάζουν άρδην. Οι δε χρόνοι υλοποίησης της ψηφιακής στρατηγικής των επιχειρήσεων ανά τον κόσμο συμπιέστηκαν χρονικά σε μήνες ακόμη και σε εβδομάδες”, διαπιστώνει η μελέτη.

Νέοι τρόποι προσέγγισης
Η ανάγκη για ψηφιακές απαντήσεις στα προβλήματα, που προκάλεσε ο COVID-19, εξαφάνισε και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, πολλά εμπόδια, που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό: έλλειψη σαφούς στρατηγικής (37%), απροθυμία αντικατάστασης λογισμικού παλαιού τύπου (35%) και έλλειψη χρόνου (34%).

Στο μεταξύ, προκειμένου να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα του COVID-19, οι επιχειρήσεις σχεδόν στο σύνολο τους (95%) αναζήτησαν νέους τρόπους επικοινωνίας με τους υφιστάμενους και τους δυνητικούς πελάτες τους, ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Το 92% των στελεχών δηλώνει ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες ήταν εξαιρετικά ή πολύ κρίσιμες για την αντιμετώπιση των τρεχουσών επιχειρηματικών προκλήσεων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η πολυκαναλική (οmnichannel) προσέγγιση απέκτησε νέο νόημα. Το 92% των στελεχών δηλώνει ότι ο οργανισμός τους είναι πολύ πιθανό να επεκτείνει τα κανάλια ψηφιακής επικοινωνίας. Ήδη, πάνω από τις μισές επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο (53%) πρόσθεσαν νέα κανάλια εν μέσω της πανδημίας. Μάλιστα, μία στις τρεις εταιρείες άρχισε να χρησιμοποιεί κανάλια ζωντανής συνομιλίας για πρώτη φορά ως αποτέλεσμα του COVID-19.

Πηγές : sepe.gr, craft.co και twilio.com

 

By Published On: 14 Αυγούστου, 2020Categories: Έρευνες-Μελέτες-Ειδικές Αναλύσεις, Χωρίς κατηγορίαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Twilio’s COVID-19 Digital Engagement Report : Η πανδημία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών κατά έξι χρόνιαTags: , ,

Share This Story, Choose Your Platform!