Πρόστιμα μόνο για τη μη διαβίβαση των τιμολογίων εσόδων, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο για το επόμενο έτος καθώς, με την πιλοτική εφαρμογή που ξεκίνησε εφέτος, το 2021 θεωρείται «έτος ανοχής» για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια.

Ήδη, όπως ανέφερε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πιτσιλής σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η πλατφόρμα των myDATA έχει υποδεχθεί περίπου 1000 λογιστές ή επιχειρήσεις και πάνω από 120.000 παραστατικά μέσω των ERP προγραμμάτων, αλλά και 1.500 παραστατικά μέσω της απλουστευμένης φόρμας καταχώρησης (για μικρές επιχειρήσεις με χαμηλό τζίρο).

Όπως τόνισε ο διοικητής πάνω στην ίδια βάση και την ίδια πλατφόρμα θα κτιστεί η απλοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων μέσω προ-συμπλήρωσης δηλώσεων, ενώ από την επόμενη χρονιά (2021) θα δουλέψουν και τα ηλεκτρονικά δελτία αποστολής. Πρόσθεσε επίσης ότι μόλις εχθές έγινε στην ΑΑΔΕ η παρουσίαση μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής για ηλεκτρονικά ραντεβού στις εφορίες, η οποία θα αντικαταστήσει τα email και ξεκινήσει από τις ελεγκτικές υπηρεσίες, ενώ μετά θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πηγή : eisodima.gr
By Published On: 26 Οκτωβρίου, 2020Categories: ΕνημέρωσηΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΑΔΕ: «Έτος ανοχής» το 2021 για τα ηλεκτρονικά τιμολόγιαTags: , ,

Share This Story, Choose Your Platform!