Στο πλαίσιο του δεύτερου Εθνικού Συμπόσιου για την Ανάπτυξη Κοινωνικά Υπεύθυνων Επαγγελματιών σε Πεδία STEM (2nd National Symposium on Developing Socially Responsible STEM Professionals), το οποίο διοργάνωσε το City University of London, η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του CSR Hellas, μίλησε για την πολυετή εμπειρία που έχει αποκτήσει από τη δραστηριότητα που ανέπτυξε στον τομέα της τσιμεντοβιομηχανίας και για τις μεθόδους με τις οποίες τα πεδία STEM (δηλαδή το γνωστικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι θετικές επιστήμες, ήτοι Science, Technology, Engineering and Math) σε συνδυασμό με την παροχή εκπαίδευσης υπό το πρίσμα και τις προδιαγραφές του SDG 4 (Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης 4 : Ποιοτική Εκπαίδευση-Διασφάλιση της ελεύθερης, ισότιμης και ποιοτικής εκπαίδευσης προάγοντας τις ευκαιρίες για δια βίου μάθηση) μπορούν να δράσουν ως καταλύτες για βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Στο απόσπασμα που ακολουθεί, παρουσιάζουμε ολόκληρη τη διάλεξη της κ. Μαρίας Αλεξίου στα πλαίσια της παραπάνω εκδήλωσης.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική Απορρήτου και Πολιτική Cookies.
I Accept

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα : Η Μαρία Αλεξίου, έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και κατόπιν απέκτησε Διδακτορικό τίτλο (LLM) από το Πανεπιστήμιο του Leicester (Ατομικές Ελευθερίες και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο). Επίσης έχει καταθέσει επιστημονικό έργο επί θεμάτων Ίσων Ευκαιριών και Μη Διακρίσεων. Στον Όμιλο Τιτάν κατείχε από το 2003 έως το 2020 τη θέση του Ομιλικού Διευθυντή Βιωσιμότητας και Εταιρικής Υπευθυνότητας. Από τον Οκτώβριο του 2020 ανέλαβε τη θέση του ESG Senior Advisor στον Όμιλο.

Από το 2003 είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) και από το 2012 κατέχει τη θέση της Προέδρου. Το 2018 εκλέχθηκε ως μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Europe) και από το 2020 συμμετέχει στο European Financial Reporting Advisory Group. (EFRAG).

Η κ. Μαρία Αλεξίου είναι αποκλειστικός συνεργάτης της Capa Epsilon spPCC επί θεμάτων βιωσιμότητας, εταιρικής διαφάνειας & διακυβέρνησης και εν γένει εταιρικής υπευθυνότητας, από το 2020.

By Published On: 3 Φεβρουαρίου, 2021Categories: Βιωσιμότητα & ΚαινοτομίαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαρία Αλεξίου : STEM & SDG 4 ως καταλύτες βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξηςTags: , , , , , ,

Share This Story, Choose Your Platform!