Έκτακτη απόφαση, περιορισμού των μετακινήσεων μεταξύ 21:00 μμ και 05:00 πμ, ισχύουσας από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, η διαταγή αναφέρει ότι ” …Aπό την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, τίθεται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες,
δηλαδή αυστηρά και μόνο για λογούς εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωσή μας ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού. …” . Χαρακτηριστική των ακραίων συνθηκών είναι η προτροπή ” … στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο. …”.

Της απόφασης αυτής, εξαιρούνται οι λειτουργείες των των take away και delivery.

Σχετικά δε με την λειτουργεία των super markets, ο υπουργός αναπληρωτής ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι :

  • Την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα τηρήσουν το ισχύον ωράριο λειτουργίας (08:00 – 21:00 και τα Σάββατα 08:00-20:00)
  • Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου το ωράριο θα αλλάξει κατά μισή ώρα αναφορικά με το κλείσιμο (08:00 – 20:30). Το ωράριο του Σαββάτου δεν αλλάζει. Το μέτρο θα ισχύσει όσο και το lock down.
  • Την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου τα super markets δεν θα ανοίξουν.

 

Share This Story, Choose Your Platform!