«Υπάρχει μια δέσμη μέτρων για τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή τρέχουν τρία προγράμματα, εκ των οποίων το ένα αφορά στις μικρές επιχειρήσεις, από 1 έως 10 άτομα, για να μπορέσουν να επενδύσουν. Το πρόγραμμα ανέρχεται στα 525 εκατ. ευρώ και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαρτίου», δήλωσε μιλώντας για τα προγράμματα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Πολύ σύντομα θα αναρτήσουμε τις αποφάσεις υπαγωγής 400 επενδυτικών σχεδίων, όπου εκεί υπάρχουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις και μόλις προχθές είχαμε την υπαγωγή περίπου 120 τέτοιων επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό νόμο», συμπλήρωσε σχετικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Προανήγγειλε επίσης και ένα πρόγραμμα χορήγησης δανείων ύψους 30.000-50.000 ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 90%. «Λόγω της υψηλής εγγύησης, θα πάρουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αυτό το ποσό που το έχουν ανάγκη», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία της αγοράς, δήλωσε ότι τα μέτρα και οι κανόνες είναι γνωστά, οι επαγγελματίες γνωρίζουν πώς πρέπει να τα τηρήσουν και τονίζοντας ότι «πρέπει όλοι να τηρήσουν για να έχουμε διάρκεια. Πρέπει να δουλέψει η αγορά για να μπορέσει να καλύψει κάποια από τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί».

Πηγή : eisodima.gr
By Published On: 17 Ιανουαρίου, 2021Categories: ΕνημέρωσηΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δάνεια 30.000 – 50.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις με 90% εγγύηση του ΔημοσίουTags: , , ,

Share This Story, Choose Your Platform!