Με Δελτίο Τύπου του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, τονίζει τις έξι προτεραιότητες για την επιτυχία του στόχου της παραγωγικής μεγέθυνσης, όπως αυτές τις παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, στο πλαίσιο της παρέμβασής του, στο πάνελ «Ανάπτυξη & Βιομηχανία», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020, στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Συγκεκριμένα, οι έξι άξονες προτεραιοτήτων που είναι αναγκαίοι για να επιτύχουμε τον στόχο της παραγωγικής μεγέθυνσης, όπως επισήμανε ο κ. Παπαλεξόπουλος, είναι:

1. Η συνέχιση όλων των αναγκαίων οριζόντιων μεταρρυθμίσεων, που δεν αφορούν μόνο τη λειτουργία της βιομηχανίας αλλά συνολικά της οικονομίας, (όπως πχ. χωροταξικό, αδειοδότηση, σταθερό φορολογικό πλαίσιο, απονομή δικαιοσύνης, κ.ά).
2. Η διατύπωση μιας σύγχρονης, συγκροτημένης βιομηχανικής πολιτικής, ευθυγραμμισμένης με την αντίστοιχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Η συστηματική ενίσχυση της ικανότητάς μας να καινοτομούμε.
4. Η εξασφάλιση ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας.
5. Ο προσανατολισμός ικανών πόρων για επενδύσεις στις κατάλληλες υποδομές, ψηφιακές και πράσινες, υποδομές logistics, κ.ά.
6. Η στοίχισή μας πίσω από κρίσιμες επιταγές της εποχής μας, όπως είναι η ψηφιακή επανάσταση, η πράσινη ανάπτυξη και οι κατάλληλες δεξιότητες.

Σημειώνεται ότι στο πάνελ συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βουλευτής, Τομέαρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο Πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO AE κ. Αναστάσιος Τζήκας, η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ κα. Μαίρη Χατζάκου και ο Πρόεδρος Ομίλου ISOMAT κ. Στέφανος Τζιρίτης. Το πάνελ συντόνισε η δημοσιογράφος κα Σοφία Χριστοφορίδου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συζήτηση του πάνελ «Ανάπτυξη & Βιομηχανία», εδώ.

Share This Story, Choose Your Platform!