Η κ. Μαρία Αλεξίου, ESG Senior Advisor του Ομίλου Τιτάν, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) και μέλος του Δ.Σ. του CSR Europe, αναδείχθηκε ανάμεσα στις 30 ηγέτιδες γυναίκες στον κλάδο της τσιμεντοβιομηχανίας στην Ευρώπη. Η λίστα είναι προϊόν της συντακτικής ομάδας του International Cement Executive, του πλέον εξειδικευμένου παγκόσμιου δικτύου πληροφόρησης και έρευνας για τη βιομηχανία του τσιμέντου.


Η Capa Epsilon spPCC, ως αποκλειστικός συνεργάτης του CSR Hellas από πολλών ετών, συγχαίρει την κ. Μαρία Αλεξίου και θεωρεί τον τίτλο αυτό ως την αναγνώριση μιας επιστήμονος και εταιρικού στελέχους, με μοναδική κατάρτιση και πλήρως επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή.


Η Μαρία Αλεξίου, έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και κατόπιν απέκτησε Διδακτορικό τίτλο (LLM) από το Πανεπιστήμιο του Leicester (Ατομικές Ελευθερίες και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο). Επίσης έχει καταθέσει επιστημονικό έργο επί θεμάτων Ίσων Ευκαιριών και Μη Διακρίσεων.

Στον Όμιλο Τιτάν κατείχε από το 2003 έως το 2020 τη θέση του Ομιλικού Διευθυντή Βιωσιμότητας και Εταιρικής Υπευθυνότητας. Το έργο και οι παρεμβάσεις της, έδωσαν τη δυνατότητα της – άκρως επιτυχούς – εισαγωγής και αφομοίωσης των εφαρμοσμένων Αρχών Βιωσιμότητας και Εταιρικής Υπευθυνότητας σε μια σειρά χωρών, επί των οποίων ο Όμιλος δραστηριοποιείται, αλλά στις οποίες, αυτές οι Αρχές είχαν σχεδόν μηδενικό πρότερο αποτύπωμα. Μερικά παραδείγματα : Αίγυπτος, Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Βραζιλία. Από τον Οκτώβριο του 2020 ανέλαβε τη θέση του ESG Senior Advisor στον Όμιλο.

Από το 2003 είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) και από το 2012 κατέχει τη θέση της Προέδρου.

Το 2018 εκλέχθηκε ως μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Europe) και από το 2020 συμμετέχει στο European Financial Reporting Advisory Group. (EFRAG).

Η βράβευση αυτή προέρχεται από έναν φορέα που μπορεί να αποτιμήσει με εξαιρετική ακρίβεια την επαγγελματική βαρύτητα και το ποιοτικό αποτύπωμα κάθε στελέχους που επιλέγει. Ωστόσο η διάκριση φέρει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό : Επιβραβεύει, εμμέσως, όλες τις επιχειρήσεις που αναδεικνύουν τη Βιωσιμότητα, την Εταιρική Διαφάνεια και την Ακεραιότητα, ως τους βασικούς μοχλούς λειτουργίας τους. Φυσικά, μια τέτοια εταιρεία – η οποία επί του θέματος πρωτοπόρησε σημαντικά – είναι και ο Όμιλος Τιτάν, του οποίου οι πρακτικές Εταιρικής Υπευθυνότητας εν συνόλω, χαρακτήρισαν τη δραστηριοποίηση της ανά τον Κόσμο ήδη από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90, υπό την εμπνευσμένη ηγεσία και καθοδήγηση των “σκαπανέων” Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου (1926 – 2020) και Νικολάου Αναλυτή (1930-2012), των οποίων η Μαρία Αλεξίου υπήρξε και ενεργεί ως άξια συνεχιστής.

Share This Story, Choose Your Platform!