Καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει επιταχυνθεί λόγω της πανδημίας και της ραγδαίας ψηφιακής μετάβασης, πολλές επιχειρήσεις λιανεμπορίου βρέθηκαν απροετοίμαστες χωρίς να διαθέτουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης προανήγγειλε πως θα υπάρξει νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαθανάσης για την επιστρεπτέα προκαταβολή επεσήμανε πως και στον 5ο κύκλο το 50% των χρημάτων θα είναι μη επιστρεπτέο, αναφέροντας πως θα υπάρξει και 6ος κύκλος και επανάλαβε πως υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης. Τόνισε χαρακτηριστικά πως όποιος λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή και απολύσει εργαζόμενο, υποχρεούται να τον επαναπροσλάβει ενώ θα του επιβληθεί και πρόστιμο.

Για το άνοιγμα της αγοράς, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως «δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να έχει οικονομία- φυσαρμόνικα», αναφέροντας πως από Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη, και θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. Ωστόσο δεν έχουν αποφασιστεί ημερομηνίες για τα υπόλοιπα καθώς αυτή η απόφαση θα ληφθεί εντός της εβδομάδας ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων.

Παράλληλα ανέφερε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα τρέξει και το πρόγραμμα για την επιδότηση του κλάδου της εστίασης για την αγορά εξωτερικών θερμαντικών σωμάτων σημειώνοντας πως «δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα οι εξωτερικές θερμάστρες. Μπορεί ο επιχειρηματίας να τις είχε αγοράσει από το πρώτο lockdown και τώρα απλώς να προσκομίσει ό,τι τιμολόγια έχει και να πληρωθεί»

Πηγή : businessdaily.gr
By Published On: 6 Δεκεμβρίου, 2020Categories: ΕνημέρωσηΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νίκος Παπαθανάσης : Θα υπάρξει νέο ΕΣΠΑ για την δημιουργία e-shopTags: , , ,

Share This Story, Choose Your Platform!