Καινούργιο πρόγραμμα κρατικής στήριξης για επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, με τη νέα επιδότηση να αφορά τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές λόγω των μέτρων σκληρού lockdown για τον κοροναϊό την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως είπε ο υπουργός, επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου που παρέμειναν κλειστές στις εορτές και δεν μπορούσαν να δουλέψουν ούτε με το σύστημα του click away θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown.

«Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση, όχι επιστρεπτέα ή δάνειο. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση»  ανέφερε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ικανοποίηση Κορκίδη για τις νέες επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις του λιανεμπορίου

Θετικά αποτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης,  τις νέες επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έμειναν κλείστες λόγω «σκληρού» lockdown την περίοδο των Χριστουγέννων. Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Κορκίδης σημειώνει πως «θεωρούμε σωστή και δίκαιη την έκτακτη επιδότηση στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που έμειναν κλειστές και την περίοδο των εορτών και δεν μπόρεσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away, αλλά και στους εργαζομένους τους, όπως εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και κάθε πληττόμενη επιχείρηση θα λάβει εκτάκτως 3.000 ευρώ, ενώ ο κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο υπουργός ξεκάθαρα ισχύει για περιοχές ευθύνης του επιμελητηρίου μας στη Δυτική Αττική, όπως η Ελευσίνα, τα Μέγαρα και ο Ασπρόπυργος, που ήταν για μεγάλο διάστημα σε σκληρό lockdown».

Πηγή : insider.gr

Share This Story, Choose Your Platform!