Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση 120 δόσεων ειδικού σκοπού, ενώ έχει ήδη δώσει τη δυνατότητα να επανενταχθούν στη σχετική ρύθμιση όσοι την απώλεσαν

Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στις 120 δόσεις όσοι έχουν χάσει τη σχετική ρύθμιση στο διάστημα της πανδημίας προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Ταυτόχρονα το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσπιστεί και νέα ρύθμιση 120 δόσεων η οποία θα περιλαμβάνει και χρέη που δεν οφείλονται στην πανδημία.

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όσοι έχουν απωλέσει ρύθμιση 120 δόσεων, μπορούν να επανενταχτούν σε αυτήν, εφόσον πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση αυτή, οι προηγούμενες δόσεις που είχαν μείνει απλήρωτες θα μεταφερθούν για εξόφληση μετά το τέλος των 120 δόσεων.

Η δυνατότητα αυτή είχε αρχικά δοθεί για όσους πλήρωναν τη δόση του Νοεμβρίου, αλλά επειδή πολλοί φορολογούμενοι δεν πρόλαβαν, δόθηκε η δυνατότητα για επανένταξη μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Δείτε τι ισχύει για επανένταξη στις ρυθμίσεις οφειλών και την πληρωμή των υποχρεώσεων, σε ενημέρωση μας την 30η Νοεμβρίου.

Πέραν αυτού, όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα ΝΕΑ , το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση 120 δόσεων «ειδικού σκοπού» γύρω στον Απρίλιο για να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να διευθετήσουν τα χρέη τους ακόμα κι αν αυτά δεν οφείλονται στην πανδημία.

Για τις ρυθμίσεις αυτές θα υπολογίζεται διαφορετικό επιτόκιο, ανάλογα με τη διάρκεια της ρύθμισης και το πλήθος των δόσεων.

Η νέα ρύθμιση εξετάζεται για να δοθεί διέξοδος στους πολίτες καθώς οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας δυσκολεύει την αποπληρωμή τους.

Πηγή : money-money.gr
By Published On: 6 Δεκεμβρίου, 2020Categories: ΕνημέρωσηΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπουργείο Οικονομικών : Εξετάζεται το ενδεχόμενο νέας γενικευμένης ρύθμισης 120 δόσεωνTags: , ,

Share This Story, Choose Your Platform!