Από τον Μαρκ Άντερσον

Οι εμπειρογνώμονες της AI, συγκεντρώθηκαν στο MIT την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, με στόχο την μελέτης  του ρόλου της τεχνητής νοημοσύνης σε σχέση με το μέλλον της εργασίας. Θα είναι ο εχθρός του εργαζόμενου; Θα αποδειχθεί ότι είναι ένας σωτήρας;  Ή θα είναι απλώς μια ακόμη καινοτομία όπως η ηλεκτρική ενέργεια ή το Διαδίκτυο;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο www.spectrum.ieee.org, το συνέδριο, το οποίο διεξήχθη στο Kresge Auditorium του MIT, κατέληξε σε μερικές απαισιόδοξες προοπτικές για τη σχέση αυτοματοποίησης – AI και βιομηχανικής εργασίας: η τεχνολογία οδήγησης θα θέσει εκτός λειτουργίας τους οδηγούς φορτηγών. Έξυπνοι αλγόριθμοι θα βγάλουν παράλληλα εκτός εργασίας τους βοηθητικούς υπαλλήλους των δικηγορικών γραφείων. Τα ρομπότ θα συνεχίσουν να βάζουν τους εργάτες του εργοστασίου και των αποθηκών εκτός εργασίας.

Ο Andrew McAfee, συν-διευθυντής της Πρωτοβουλίας του MIT για την Ψηφιακή Οικονομία, δήλωσε ότι ακόμα και τα τελευταία δύο χρόνια, έχει παρατηρήσει μια μετατόπιση της αντίληψης του κοινού για το AI. «Θυμάμαι από τις προηγούμενες παρόμοιες διασκέψεις ότι αισθανόμαστε ότι έπρεπε να κάνουμε την υπόθεση ότι ζούμε σε μια περίοδο επιτάχυνσης της αλλαγής και ότι η AI θα έχει μεγάλο αντίκτυπο», είπε. «Κανείς δεν έπρεπε να κάνει την υπόθεση αυτή σήμερα».

Η Elisabeth Reynolds, εκτελεστική διευθυντής της Task Force του MIT στο project «Work of the Future», σημείωσε πως η επιλογή μιας ήπιας προσέγγισης επί του θέματος, δεν είναι βιώσιμη. “Αν δεν κάνουμε τίποτα, έχουμε πρόβλημα», είπε. «Το μέλλον δεν θα φροντίσει τον εαυτό του. Πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».

Ομιλητές και σχολιαστές, μίλησαν για την προώθηση των παραγωγικών χρήσεων του AI στον εργασιακό χώρο, οι οποίες τελικά ωφελούν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πελάτες. Ως παράδειγμα, ο Zeynep Ton, καθηγητής στο MIT Sloan School of Management, υπογράμμισε την πρόσφατη συμμετοχή της εταιρείας λιανικής Sam’s Club σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Garage του Sam. Παλαιότερα οι πελάτες που αγόραζαν τα ελαστικά για το αυτοκίνητό τους πέρασαν κάπου μεταξύ 30 και 45 λεπτών με έναν συνεργάτη του Sam’s σε τηλεφωνήματα και αναζητώντας προδιαγραφές σε ιστοσελίδες. Αλλά με έναν αλγόριθμο AI, μπόρεσαν να μειώσουν τον χρόνο κυνηγιού σε 2.2 λεπτά. «Τώρα, αντί να σπαταλούν χρόνο προσπαθώντας να καταλάβουν τα διαφορετικά ελαστικά, τώρα μπορούν να διερευνήσουν τις κατάλληλες επιλογές και να μιλήσουν για το ποια θα λειτουργούσε καλύτερα [για τον πελάτη]», δήλωσε. «Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επίλυσης ενός πραγματικού προβλήματος, με δεδομένο ότι βελτιώνονται λειτουργικά, ταυτοχρόνως και ο πωλητής και ο πελάτης».

«Θεωρούμε την ΑΙ ως ένα πρώτο δεδομένο μιας παγκόσμιας αλλαγής που έρχεται», δήλωσε ο Scott Prevost, vice president της Τεχνικής Διεύθυνσης της Adobe. Ο Prevost δήλωσε ότι ο κάθε φορέας AI στο λογισμικό της Adobe θα συμπεριφέρεται είτε σαν δημιουργικός βοηθός είτε ως ένας εκπαιδευόμενος υπάλληλος που θα φροντίσει τις πιο πεζές – τρέχουσες εργασίες για εσάς.

Ο Prevost παρέπεμψε σε μια εσωτερική έρευνα πελατών της Adobe που κατέληξε στο ότι το 74% των ερωτηθέντων δαπανά χρόνο για να κάνει επαναλαμβανόμενες εργασίες – το είδος που μπορεί να αυτοματοποιηθεί από ένα σενάριο AI ή έναν έξυπνο φορέα αυτής. «Σκεφθείτε τη διαχείριση των πόρων για να δουλέψετε πάνω σε τρεις ιδέες [για μία προωθητική ενέργεια ή παρουσίαση]», ανέφερε ο Prevost. «Εάν όμως η AI μπορεί να αναλάβει το καθημερινό παραγωγικό έργο, τότε εσείς θα είχατε την ευκαιρία να δουλέψετε και να διερευνήσετε πάνω σε 10 ή 100 ιδέες [για την ίδια ενέργεια ή παρουσίαση], αντί για τρεις. Μειώνει επίσης καθημερινά και τρέχοντα κωλύματα του επιχειρείν, δημιουργώντας συνθήκες ευθυγράμμισης και συντονισμού της παραγωγής».

Επιπροσθέτως, πέραν της αλλαγής της φύσης της εργασίας, σημαντικός αριθμός ομιλητών της εν λόγω εκδήλωσης, υπογράμμισε τη δυναμική του άμεσου μετασχηματισμού του εργατικού δυναμικού (σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα).

Ο Jacob Hsu, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Catalyte, Inc. (η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της διαχείρισης προσωπικού)  μίλησε για τη χρήση του AI αναφορικά με την αντιστοίχιση προσλήψεων βάσει ειδικού λογισμικού. Ο ΑΙ αλγόριθμος της εταιρείας, ταιριάζει (μετά από συγκεκριμένα tests) τις υποβληθείσες υποψηφιότητες, με εξειδικευμένα πεδία απασχόλησης, απολύτως ευθυγραμμισμένα με τις δεξιότητες των συμμετεχόντων. «Θέλουμε να γίνουμε το μαγικό καπέλο του Harry Potter», δήλωσε ο Hsu.

Ο Γκιγιέρμο Μιράντα, επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας της IBM σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε ότι η εταιρεία αυξάνει το πλήθος εκείνων των προσλήψεων που διενεργεί στη βάση ικανοτήτων παρά δεδομένων τυπικών προσόντων. Για παράδειγμα, είπε, καθώς το 15% των νέων προσλήψεων της εταιρείας σε διάφορες διευθύνσεις και τμήματα δεν έχουν το παραδοσιακό τετραετές πτυχίο κολεγίου. «Ως εταιρεία, πρέπει να είμαστε πολύ πιο σαφείς αναφορικά με τις προσλήψεις ικανοτήτων», είπε. «Απαιτείται πειθαρχία. Χρειάζεται πεποίθηση. Τα τμήματα HR πρέπει να εξαναγκάσουν τους επιχειρηματίες σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά εάν προσλαμβάνετε βάσει ικανοτήτων και δεξιοτήτων, το σύστημα αποδίδει.»

Η Ardine Williams, vice-president της Amazon για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, δήλωσε ότι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου πειραματίζεται με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων στις αποθήκες του (γνωστού και ως κέντρα ολοκλήρωσης) με στόχο να τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν υψηλότερες αμοιβές, σε σχέση με άλλες εταιρείες. Περιγράφει μια συμφωνία που είχε κάνει η Amazon στο κέντρο ολοκλήρωσης του Ντάλλας με τον κατασκευαστή αεροσκαφών Sikorsky, ο οποίος αντιμετώπιζε έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων για το κοντινό του εργοστάσιο. Η Amazon προσέφερε στους υπαλλήλους της δωρεάν πιστοποιημένη εκπαίδευση ώστε να μπορέσουν να αναζητήσουν απασχόληση με υψηλότερη αμοιβή στο εργοστάσιο της Sikorsky. «Η λογική του προγράμματος βασίζεται στη φιλοσοφία των νομοθεσιών περί βετεράνων πολέμου (G.I. Bills)» είπε η Williams. Το πρόγραμμα διατίθεται σε υπαλλήλους που εργάστηκαν τουλάχιστον ένα χρόνο με την Amazon . Τους προσφέρει δε, μεσοπρόθεσμη διατηρησιμότητα στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονη άνοδο στη μισθολογική κλίμακα.

Η Radha Basu, CEO της εταιρίας δεδομένων ΑΙ, iMerit Technology Services Pvt. Ltd., δήλωσε ότι η εταιρεία της προσλαμβάνει επιθετικά από την ομάδα των γυναικών των μειονοτικών  κοινότητων στις ΗΠΑ και την Ινδία. Η εταιρεία ειδικεύεται στη μετατροπή μη δομημένων δεδομένων (π.χ. βίντεο ή ήχου) πλήρως ταξινομημένα και σχολιασμένα στοιχεία για μηχανική μάθηση, επεξεργασία φυσικής γλώσσας ή εφαρμογές ηλεκτρονικής όρασης. «Υπάρχει ένα κίνητρο με αυτούς τους νέους να μάθουν αυτά τα πράγματα», είπε. «Έρχονται χωρίς αποσκευές.»

Ο Alastair Fitzpayne, εκτελεστικός διευθυντής της Πρωτοβουλίας για το Μέλλον της Εργασίας του Ινστιτούτου Aspen (Aspen Institute’s Future of Work Initiative ), δήλωσε ότι το μέλλον της εργασίας, σημαίνει με δύο λόγια, το μέλλον του ανθρώπινου κεφαλαίου. Φοροαπαλλασόμαστε για τις δαπάνες R & D”, είπε. «Φοροαπαλλασόμαστε εδώ και δεκαετίες. Αλλά δεν έχουμε τίποτα ανάλογο (ως κίνητρο) για ζητήματα Ανθρωπίνου Κεφαλαίου». Έτσι μια εταιρεία που κάνει μια μεγάλη επένδυση στην κατάρτιση των εργαζομένων το κάνει με δικούς της πόρους, χωρίς κανένα από τα φορολογικά οφέλη που θα μπορούσαν να επέλθουν αν, για παράδειγμα, ο ίδιος επιχειρηματίας επένδυε σε νέο εξοπλισμό ή νέα τεχνολογία. Ο Fitzpayne δήλωσε ότι ένα απλό “τσίμπημα” στις φοροαπαλλαγές της Έρευνας θα μπορούσε να κάνει τη μεγάλη διαφορά με την, παρέχοντας κίνητρα σε νέα επενδυτικά προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων.

«Χρειαζόμαστε έναν διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών», δήλωσε ο Daron Acemoglu, Καθηγητής Οικονομικών του Ινστιτούτου MIT. Έδειξε για παράδειγμα τον τομέα της καθαρής ενέργειας. Πρώτα πρέπει να προκύψει συναίνεση γύρω από το πρόβλημα. Στη συνέχεια, πρέπει να αναπτυχθεί ένα ευρέως αποδεκτό σύνολο στόχων και μετρήσεων (π.χ. ότι το AI και η αυτοματοποίηση θα δημιουργήσουν τουλάχιστον X νέες θέσεις εργασίας για κάθε εργασία Y που εξαλείφει). Στη συνέχεια, πρέπει απλώς να εφαρμοστεί. «Πρέπει να οικοδομήσουμε μια συναίνεση ότι, κατά μήκος της πορείας που ακολουθούμε αυτή τη στιγμή, θα υπάρξουν αυξανόμενα προβλήματα για την εργασία», δήλωσε ο Acemoglu. «Χρειαζόμαστε μια αλλαγή νοοτροπίας. Ότι δεν πρόκειται μόνο για την ελαχιστοποίηση του κόστους ή τη μεγιστοποίηση των φορολογικών οφελών, αλλά πραγματικά ανησυχώντας για το είδος της κοινωνίας που δημιουργούμε και για το είδος του περιβάλλοντος που δημιουργούμε εάν συνεχίσουμε να αυτοματοποιούμε και να [εξαλείφουμε] καλές θέσεις εργασίας» .

Η τελευταία ενημέρωση του άρθρου, πραγματοποιήθηκε την 4η Δεκεμβρίου 2019

ΠΗΓΗ : https://spectrum.ieee.org/tech-talk/robotics/artificial-intelligence/ai-and-the-future-of-work-the-prospects-for-tomorrows-jobs

Share This Story, Choose Your Platform!