Ο διευθ. σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε πως οι τράπεζες μπορούν να φέρουν και ιδιωτικά κεφάλαια και σε συνδυασμό με τους ευρωπαϊκούς πόρους να χρηματοδοτηθούν οι σωστές επενδύσεις στη χώρα.

Το γεγονός πως υπήρξε μεγάλη αποεπένδυση στη χώρα που δημιούργησε ένα σημαντικό επενδυτικό κενό σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, τονίζοντας πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε συνδυασμό με τους ευρωπαϊκούς πόρους μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις της επόμενης ημέρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς ανέφερε πως οι τομείς που θα αξιοποιηθούν αυτές οι επενδύσεις είναι γνωστοί. Τα χρήματα θα κατευθυνθούν προς την ψηφιοποίηση, την πράσινη ενέργεια, τη βελτίωση της παραγωγικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα και την απασχόληση. Όπως τόνισε ο κ. Μεγάλου «σαν τραπεζικό σύστημα μπορούμε να φέρουμε κοντά και ιδιωτικά κεφάλαια ώστε μαζί με τα 32 δισ. από ευρωπαϊκούς πόρους να χρηματοδοτήσουμε τις σωστές επενδύσεις για τη χώρα».

Για το ζήτημα των κόκκινων δανείων ο κ. Μεγάλου ανέφερε πως «νομίζω ότι είναι καθήκον όλων μας και το κάνουμε, να σταθούμε κοντά στους πελάτες οι οποίοι βρέθηκαν στη δύσκολη στιγμή και να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε να περάσουν στο 2021 που είναι μία χρονιά ανάπτυξης. Αυτός θα είναι ο τρόπος για να μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε το ποσοστό των κόκκινων δανείων από την δύσκολη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε και πιστεύω και εγώ ότι είναι εφικτός».  

Πηγή : businessdaily.gr

Share This Story, Choose Your Platform!