Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει :

«Η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων, από το 24% στο 13%, αποτελεί ένα μέτρο με κοινωνικό πρόσημο. Οδηγεί στη μείωση της τιμής των εισιτηρίων των αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και χερσαίων συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό και λεωφορείων» σημειώνει συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών προσθέτοντας ότι «στη μείωση αυτή, η οποία υλοποιείται ήδη από 1ης Ιουνίου 2020, εντάσσονται και τα κόμιστρα των ταξί».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών «πρόκειται για ένα συνολικό μέτρο, που αφορά όλο τον κλάδο των μεταφορών, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία».

«Η μείωση του ΦΠΑ θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και όλους όσους δραστηριοποιούνται και εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα» εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «διατηρεί σταθερά, στον πυρήνα της πολιτικής της τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, η οποία αποτελεί σημαντικό όπλο στην προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την ανάταξη της οικονομίας».

Τέλος να σημειωθεί ότι η μείωση αφορά την ημερολογιακή περίοδο από 01.06.2020 έως και την 31.10.2020.

By Published On: 3 Ιουνίου, 2020Categories: Ενημέρωση0 CommentsTags: ,

Share This Story, Choose Your Platform!