Η General Motors θα σταματήσει την παραγωγή βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2035 για να εστιάσει μόνο στα ηλεκτρικά.

Μπορεί ακόμα να μην έχει κυκλοφορήσει κάποιο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο στην αγορά, όμως το πλάνο της General Motors για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι ξεκάθαρο. Ήδη, έχει αρκετά ηλεκτροκίνητα στα σκαριά και πλέον ετοιμάζεται για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε το πλάνο της, μέσω της CEO, Μαίρη Μπάρα, ότι θα σταματήσει την παραγωγή των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2035, ώστε να εστιάσει στα ηλεκτροκίνητα.

«Εξελίσσουμε ένα όραμα για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον και μία φιλοδοξία για να μηδενίσουμε τις εκπομπές ρύπων στα νέα μας οχήματα μέχρι το 2035», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Μπάρα σε δήλωσή της.

«Κάνουμε ενέργειες, ώστε να μηδενίσουμε τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2035. Είναι προσιτός ο στόχος για μας σε 15 χρόνια από τώρα», είπε, από τη μεριά του ο επικεφαλής βιωσιμότητας της GM, Ντέιν Πάρκερ, σε ενημέρωση με τους δημοσιογράφους.

Επίσης, από την GM λέγεται ότι έως το 2025 θα έχει 30 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά σε όλες τις κατηγορίες, τη στιγμή που το πλάνο της είναι να επενδύσει 27 εκατομμύρια δολάρια στα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, αλλά και να ενισχύσει τις εγκαταστάσεις με ανανεώσιμη ενέργεια και να κατασκευάσει υποδομές φόρτισης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, με αυτόν τον τρόπο, η General Motors βαδίζει στα χνάρια άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτου, όπως οι Ford, Nissan, Hyundai, Volkswagen και Volvo.

Πηγή : autonomous.gr
By Published On: 30 Ιανουαρίου, 2021Categories: Βιωσιμότητα & ΚαινοτομίαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο General Motors : Μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2035Tags: ,

Share This Story, Choose Your Platform!