ΠΡΟΣΙΤΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ – ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

‘Εχοντας ως στόχο να δημιουργήσει μια καινοτόμα συμβουλευτική εταιρεία προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε σύγχρονης επιχείρησης, η CapaEpsilon προχωρά στην υλοποίηση του νέου επενδυτικού της πλάνου, με ορόσημο ολοκλήρωσης το έτος 2025.

Η CapaEpsilon ξεκίνησε την πορεία της το 2015 ως εταιρεία επιχειρηματικής συμβουλευτικής, έχοντας ως αιχμή τη φορολογική υποστήριξη. Ωστόσο, οι ανάγκες της εποχής όσο και η φιλοσοφία του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρείας, Βασίλη Κουφού, είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου business concept υπηρεσιών και προϊόντων, με αποτέλεσμα την αναδόμηση του προφίλ της, ως ενός σύγχρονου καθετοποιημένου Outsourced Service Provider.

Έχοντας ολοκληρώσει από το 2019 αυτή την πρώτη μεταμόρφωση, η CapaEpsilon πλέον βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης με στόχο τη λειτουργία νέων υποκαταστημάτων της, κατ’ αρχάς την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας και των προαστίων της. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα εκτεταμένο δίκτυο ανεξάρτητων συνεργατών, οι οποίοι θα συλλειτουργούν βάσει του πλαισίου που δομούν τα σύγχρονα στάνταρ της CapaEpsilon και ταυτόχρονα θα επικοινωνούν μια νέα αναπτυξιακή επιχειρηματική κουλτούρα στον Έλληνα –κατά κύριο λόγο μικρομεσαίο−επιχειρηματία», υπογραμμίζει ο κ. Κουφός.

ΜΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

 Το διαφορετικό που φέρνει η CapaEpsilon, όμως, δεν σταματά εδώ. «Είμαστε μια καινοτόμος εταιρεία, που λειτουργεί εξαρχής με ψηφιακό σκεπτικό και νοοτροπία. Στόχος μας είναι να αλληλοεπιδρούμε ψηφιακά, σχεδόν αποκλειστικά με τους πελάτες μας, διατηρώντας ωστόσο τις απαραίτητες σχέσεις αμεσότητας και εμπιστοσύνης που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας ή μια εταιρεία με τον σύμβουλό της», εξηγεί ο κ. Κουφός Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ο επικεφαλής της CapaEpsilon, η εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο σύναψης συμφωνίας με εταιρεία για την τεχνολογική υποστήριξη της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της. Παράλληλα, προωθεί τη δημιουργία νέων ψηφιακών εργαλείων μέσω του CapaEpsilon DigiLab, του εξειδικευμένου R&D τμήματός της. Ορισμένα μόνον από τα εργαλεία αυτά είναι ήδη διαθέσιμα και αφορούν τη διαχείριση ροής καθημερινότητας, την κυβερνοπροστασία και τον σχεδιασμό αναμόρφωσης επιχειρησιακής και διοικητικής λειτουργίας

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ

 Η CapaEpsilon προσφέρει υπηρεσίες που έχουν τη δομή και τη λογική του cross functional. «Έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε πλήρως μια τυπική μικρομεσαία επιχείρηση, από το οικονομικό, το διαχειριστικό, έως και το εμπορικό της σκέλος, ανάλογα με τις ανάγκες που αυτή έχει», σημειώνει ο κ. Κουφός. Είτε λειτουργώντας κάθετα –ανάληψη όλης ή μέρους της διοικητικής λειτουργίας μιας επιχείρησης (οικονομική, επικοινωνιακή, διοίκηση και διαχείριση προσωπικού, συντήρηση και ανάπτυξη δικτύων κ.λπ.)−, είτε οριζόντια –αναλαμβάνοντας για παράδειγμα την κλαδική εκπροσώπηση ή διαχείριση μιας οποιασδήποτε εταιρείας ή εταιρειών−, είτε σε συνδυάζοντας και τα δύο, καταφέρνει με ευελιξία και ταχύτητα ένα απλό ζητούμενο: τη μετρήσιμη μείωση του κόστους.

Η CapaEpsilon προσφέρει υπηρεσίες που έχουν τη δομή και τη λογική του cross–functional. Μάλιστα, όσο πιο εξειδικευμένες είναι, τόσο αυξάνεται η ωφέλεια του πελάτη.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των υπηρεσιών της CapaEpsilon είναι πως, όσο πιο εξειδικευμένες είναι, τόσο πιο πολύ αυξάνουν την ωφέλεια στη συνεργαζόμενη επιχείρηση. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι δημιουργούνται οι λεγόμενες οικονομίες κλίμακας, δηλαδή συνδυασμένες ενέργειες, όπου η ανάλωση ενός πόρου –δηλαδή η αγορά μιας υπηρεσίας– επηρεάζει πάνω από μία ή δύο λειτουργικές περιοχές στην επιχείρηση. Έτσι, για παράδειγμα, η σύνταξη ενός προϋπολογισμού ή ενός επιχειρηματικού σχεδίου, ταυτόχρονα, ελέγχει τον τρόπο που η εταιρεία εφαρμόζει πολιτικές προμηθειών ή το πώς αξιολογεί το προσωπικό της ή πώς αξιοποιεί το μηχανογραφικό της λογισμικό. «Όλη η ουσία στον τρόπο που κάνεις κάτι φαινομενικά πολύ απλό ή συνηθισμένο, ας πούμε μια λογιστική καταχώριση, είναι το πώς θα συνδέσεις-συνδυάσεις την εργασία αυτή με κάθε πιθανή συνέπεια που μπορεί να έχει στην επιχείρηση. Με μια απλή κουβέντα, δουλεύουμε για τον κάθε πελάτη μας έχοντας μπροστά μας, τη “χαρτογράφηση του DNA” της ίδιας του της εταιρείας – οπότε κερδίζουμε με κάθε παρέμβασή μας, και σε χρόνο και σε χρήματα, πάντοτε υπέρ του επιχειρηματία», αναλύει ο ιδιοκτήτης της CapaEpsilon. «Άρα, δεν είναι το τι είδους υπηρεσίες προσφέρεις. Το καλάθι έχει πεπερασμένες διαστάσεις και οι επιχειρηματίες το ξέρουν. Το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα, εύστοχα και οικονομικά δίνεις στον πελάτη σου το αποτέλεσμα που ζητά συν επιπλέον 10% προστιθέμενης αξίας», καταλήγει ο κ. Κουφός.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ CAPAEPSILON

 Η παρουσία της CapaEpsilon στον επιχειρηματικό στίβο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσπάθεια για την εγκαθίδρυση μιας άλλης, καινούργιας επιχειρηματικής νοοτροπίας και πρακτικής. Μιας Νέας Ηθικής με σεβασμό στον Υγιή Ανταγωνισμό, έτσι όπως αυτός οφείλει να υφίσταται σε κάθε μορφή οικονομικής δραστηριότητας. Μέσω του κ. Κουφού ως ιδρυτή και ιδιοκτήτη της CapaEpsilon, η εταιρεία καταθέτει τη φιλοσοφία λειτουργίας της, αναζητώντας ένα μαθηματικό παράδειγμα: «Θεωρούμε την έννοια της Πραγματικής Οικονομίας ως ένα τριγωνικό σήμα. Οι τρεις πλευρές του τριγώνου αποτελούνται από το Πράσινο Αποτύπωμά της, την Κοινωνική της Ενσυναίσθηση (ως αποτέλεσμα της υγιούς σχέσης εργοδότη-εργαζομένου) και τη δραστηριοποίησή της στη βάση των αρχών της Διαφάνειας και της Ακεραιότητας. Όσο το μέγεθος κάθε “πλευράς-παραμέτρου” αυξάνει, τόσο μεγαλώνει το “εμβαδόν”, η “επιφάνεια” του τριγώνου. Οπότε, έτσι αυξάνει η ποιότητα του Υγιούς Ανταγωνισμού, μέσω της μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας στην παροχή υπηρεσιών και αγαθών, αλλά και καλύτερων τιμών (και άρα αμοιβών), για όλους μας – είτε παρέχουμε, είτε θέλουμε να αγοράσουμε, αγαθά ή υπηρεσίες. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και επιθυμούμε να καταστεί μια καθημερινή πρακτική για ολόκληρη την Αγορά».

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ουσιαστικά, το όραμα και η φιλοσοφία της CapaEpsilon αναδεικνύουν τις επιπτώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συμβουλευτικές εταιρείες από τώρα και στο εξής, καθώς η πανδημία, η συζήτηση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και επερχόμενες δομικές  αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία (πράσινη μετάβαση – ψηφιακή μετάβαση) έχουν ήδη φέρει το μέλλον ενώπιον μας. Επ’ αυτών των δεδομένων, ο κ. Κουφός καταθέτει την άποψη της CapaEpsilon με σαφήνεια: «Σε παλαιότερες εποχές, πριν από σχεδόν 15 ή 20 χρόνια, μια “καλή εταιρική πράξη” ή η (συμβολική προφανώς) συνδρομή – συμμετοχή μιας επιχείρησης σε κάποιον φορέα εταιρικής υπευθυνότητας ξέπλενε εύκολα τις όποιες απεχθείς πρακτικές της, καθώς ούτε λογοδοσία υπήρχε, ούτε έλεγχοι γίνονταν και –εντέλει– ένα πλαίσιο μιας κάποιας μορφής απουσίαζε εν συνόλω. Ο κάθε είδους, ηθικής και ποιότητας επιχειρηματίας δρούσε ανεξέλεγκτα, πολλές φορές δε, στα όρια της νομιμότητας, σε βάρος της ποιότητας, των συνεργατών και των πελατών του. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Η επικράτηση των ψηφιακών υποδομών και της τηλεργασίας, η δρομολόγηση –ήδη προ πανδημίας– από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Taxonomy Regulation, η αναγκαστική προσφυγή στην πραγματική καινοτόμο δραστηριότητα και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στη βάση του συνολικού τους οικονομικού-κοινωνικού αποτυπώματος θα ξεκαθαρίσουν την ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, όχι μόνον σε βάθος, αλλά και πολύ – πολύ γρήγορα, από κάθε μορφής “φύρα”. Όσοι απλώς το αντιληφθούν αυτό, θα επιβιώσουν, αλλά θα ακροβατούν διαρκώς. Όσοι όμως αφομοιώσουν τη χρησιμότητα και το περιεχόμενο των παραπάνω αλλαγών θα γνωρίσουν την πραγματική ανάπτυξη και θα γευθούν όλη την επικείμενη κερδοφορία που θα τη συνοδεύσει».

Πηγή : έντυπη έκδοση του περιοδικού Forbes (τεύχος Ιουλίου 2021, σελ. 188-189)
By Published On: 8 Ιουλίου, 2021Categories: Σημείο CapaΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Forbes : CapaEpsilon – Η επιχειρηματική συμβουλευτική του Αύριο, είναι εδώ. Σήμερα.Tags: ,

Share This Story, Choose Your Platform!

Σχετικά άρθρα